4e mengvoederfabriek voor Gebr. Fuite

13-06-2018

Voor de realisatie van de vierde mengvoederfabriek heeft de familie Fuite wederom de samenwerking gezocht met Wynveen International. De nieuwste mengvoederfabriek, gevestigd tegenover de huidige productie locatie in Genemuiden, is ontworpen voor de productie van 15 ton aan pellets en 6 ton aan flakes per uur.

Start van de bouw
Eind 2016 is gestart met het leggen van de fundatie van de fabriek. Bij de fundatie is gebruik gemaakt van een bijzondere funderingstechniek waarbij een DPA schroefpaal door de firma Vroom Funderingstechnieken de grond is ingedraaid. Deze techniek heeft het voordeel dat er geen grond vrij komt en daarbij is het ook trillingvrij waardoor naastgelegen buren geen overlast hebben ondervonden.

Maximale opslag capaciteit
Begin 2017 is Wynveen van start gegaan met de constructie van een silo blok bestaand uit 53 doseersilocellen, 3 reiniging silocellen en 22 premix silo cellen. De modulaire constructie van de vierkante silo’s heeft naast de opslag functie ook direct een dragende functie daar de machinevloeren, trappen en wandbeplating in de staalberekening zijn meegenomen. Twee silo blokken zijn gericht op de opslag van verschillende grondstoffen en premixen. Het derde siloblok fungeert als laadopslag. Door gebruik te maken van vierkante silo’s benut Gebrs. Fuite 25% meer opslag capaciteit in vergelijking met ronde silo’s. Naast de mogelijkheid tot flexibele opslag en perfecte leegloop zijn de silo’s ook nog eens extreem hygiënisch en stofdicht door de silodelen met elkaar te verbinden door bouten en moeren.

Machine toren
Om de gewenste capaciteit te bereiken is de machine toren opgesplitst in een maal-meng-perslijn en een flaking line. De maal-meng-perslijn bestaat uit onder andere een zeer efficiënte Wynveen GHM 1000 hamermolen, Wynveen enkelassige paddelmenger en dubbele perslijn. Daarnaast is er ook een speciale flaking lijn. Beide productielijnen komen uit bij een volledig geautomatiseerde verplaatsbare menger die zorgt voor de toevoer naar de laadstraat.In de engineeringsfase is rekening gehouden met de mogelijkheid om een extra maal-meng-perslijn toe te voegen met het oog op eventuele uitbreidingsplannen.

 

Verbindingsbrug & Transport
De nieuwe en al bestaande fabriek zijn met elkaar verbonden middels een 39 meter lange brug. De brug creëert de mogelijkheid om grondstoffen vanaf het schip via fabriek drie te transporteren naar de nieuwe fabriek. Het volledige transport van de intake tot aan het beladen van bulkwagens vindt plaats middels diverse transporteurs waaronder schroeven, kettingen en pneumatisch transport.

Veiligheid voorop
Bij de bouw van de fabriek zijn alle maatregelen getroffen om de fabriek volledig ATEX-proof te maken. De motoren van de machines zijn gefabriceerd volgens alle ATEX richtlijnen, daarnaast zijn er ook diverse filters toegepast die bescherming bieden tegen explosiegevaar.

Opening
De werkzaamheden aan de fabriek bevinden zich in de laatste fase. Naar verwachting wordt de nieuwe fabriek halverwege 2018 officieel geopend.